transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

www.imobiliare.ro prezintă o analiză a evoluţiei pieţei rezidenţiale în luna mai 2009, ~ în cele mai dinamice oraşe din România. Studiul se referă la preţurile ~ de strigare, cerute de vânzători pentru apartamentele cu trei ...

Zona din Cluj-Napoca cu probabil cele mai mari prețuri la imobiliare din toată România Zona din Cluj-Napoca cu probabil cele mai mari prețuri la imobiliare din toată România De mulți ani, Cluj-Napoca se remarcă prin cea mai importantă dinamică în ceea ce privește construcțiile imobiliare - atât la partea de ofertă (multe proiecte, construcții noi, inclusiv în împrejurimile orașului), dar mai ales la partea de prețuri. Costurile pe metru pătrat construit și pe metru pătrat util în Cluj-Napoca au tot crescut în ultimii 7 ani, conform statisticilor publice de pe piața de specialitate (inclusiv indicele imobiliare.ro, unul dintre indicatorii de încredere în acest sector). În prezent,...
Proiect imobiliar Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti

Alpha Real Estate Services a inaugurat, marți, complexul Poseidon Residence, aflat în București, pe malul lacului Plumbuita din cartierul Colentina. Proiectul rezidențial dispune de apartamente duplex pe două sau trei nivele, cu spații vitrate...

citeste mai mult
Proiect imobiliar Ofertele lunii noiembrie pentru apartamente noi in Doamna Ghica Plaza Ofertele lunii noiembrie pentru apartamente noi in Doamna Ghica Plaza

In contextul in care tot mai multi romani se orienteaza catre achizitiile imobiliare de apartamente in blocuri noi, complexul Doamna Ghica Plaza propune oferte speciale in luna noiembrie 2015. Astfel, cei care doresc sa cumpere un apartament cu 2 camere...

citeste mai mult
Proiect imobiliar Servicii personalizate de fit-out, realizate de COS Servicii personalizate de fit-out, realizate de COS

Unul dintre cele mai importante branduri in zona de proiectare si executie fit-out pentru mediul office, COS se remarca prin modul in care abordeaza acest segment de piata. Compania promite solutii personalizate pentru fiecare proiect in care este...

citeste mai mult
Prima Casa: un apartament vechi cu trei camere in oricare mare oras din tara

Prima Casa: un apartament vechi cu trei camere in oricare mare oras din tara

www.imobiliare.ro prezintă o analiză a evoluţiei pieţei rezidenţiale în luna mai 2009, în cele mai dinamice oraşe din România. Studiul se referă la preţurile de strigare, cerute de vânzători pentru apartamentele cu trei camere din blocurile construite înainte de 1990, publicate pe www.imobiliare.ro.
Se constată în continuare scăderi de preţuri la nivelul marilor oraşe din ţară, cu excepţia municipiului Cluj-Napoca, unde, pentru prima dată în acest an, evoluţia este una ascendentă.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, scăderile sunt spectaculoase, diferenţele de preţ însumând zeci de mii de euro. În toate oraşele analizate există pe piaţă oferte pentru apartamente cu trei camere care să se încadreze în suma garantată de stat prin programul "Prima Casă".

În Capitală, preţurile cerute de vânzători pentru apartamentele cu trei camere au înregistrat scăderi şi în luna mai, ajungând la o valoare medie de 100.000 euro. La începutul lunii, un apartament cu trei camere din Bucureşti era scos la vânzare pentru preţul mediu de 105.000 euro.

De remarcat este faptul că în urmă cu exact un an, pentru acelaşi tip de apartament, preţul de strigare era cu aproximativ 40.000 de euro mai mare. Cei care doresc să achiziţioneze un apartament cu ajutorul programului "Prima Casă" au toate şansele să găsească apartamente cu trei camere în jurul valorii de 60.000 euro, sau chiar sub acest preţ în cartiere precum Titan, Berceni, Brâncoveanu sau Drumul Taberei.

Segmentul apartamentelor cu trei camere continuă să manifeste o tendinţă de scădere şi în Braşov. Dacă la începutul lunii mai, pentru un apartament cu 3 camere, agenţiile imobiliare şi proprietarii cereau un preţ mediu de 85.000 de euro, la sfârşitul aceleaşi luni, preţul mediu de strigare pentru acelaşi tip de apartament a ajuns la 80.000 euro, cu 24.000 de euro mai puţin decât preţul de strigare valabil în mai 2008.

Pe piaţa braşoveană există numeroase oferte garantate de agenţiile imobiliare pentru apartamente cu trei camere în zone precum Tractorul, Astra sau Calea Bucureşti, a căror preţ de strigare se situează în jurul valorii de 60.000 euro, constituind o alternativă reală pentru "Prima Casă".

În Cluj-Napoca însă, în luna mai se manifestă o evoluţie diferită faţă de cea înregistrată în celelalte mari oraşe din ţară, astfel că preţurile de strigare în cazul apartamentelor cu 3 camere au crescut pentru prima dată în acest an. Astfel, preţul mediu cerut de vânzători a crescut de la 82.000 euro până la 89.000 euro, valoare înregistrată la sfârşitul lunii.

Totuşi, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, există o diferenţă de preţ considerabilă, de 28.000 euro. Există şi oferte mai ieftine, care pot fi luate în calcul pentru programul "Prima Casă", situate în zone precum Gheorgheni sau Mărăşti.

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor de strigare pentru apartamentele cu trei camere din Constanţa, tendinţa de scădere înregistrată în luna mai este evidentă. Între preţul mediu de la începutul lunii şi cel înregistrat la sfârşitul aceleaşi luni există o diferenţă semnificativă, de 11.000 euro, preţul mediu cerut pentru un astfel de apartament a coborât la 70.000 euro.

În aceeaşi lună a anului trecut, pentru acelaşi tip de proprietate vânzătorii cereau în medie suma de 105.000 euro. Tomis Nord este zona cu cele mai multe proprietăţi din categoria apartamentelor cu trei camere, compatibile cu programul "Prima Casă".
 
Tendinţa de scădere se manifestă şi în capitala Moldovei. Preţurile apartamentelor cu trei camere a coborât în luna mai de la 66.500 euro până la 65.000 euro. La Iaşi, scăderea este mai puţin spectaculoasă decât în celelalte oraşe mari din ţară.

Totuşi, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în prezent preţurile sunt în medie cu 21.650 euro mai scăzute. În zone precum Alexandru cel Bun sau Mircea cel Bătrân, potenţialii clienţi pot găsi oferte pentru apartamente cu trei camere sub preţul mediu de strigare care se încadrează în suma prevăzută de programul "Prima Casă".

În oraşul de pe Bega, preţurile au înregistrat, de asemenea, scăderi pe parcursul lunii mai a anului în curs. Dacă la începutul lunii, apartamentele cu 3 camere erau scoase pe piaţă pentru un preţ mediu de 75.000 euro, la sfârşitul aceleaşi luni, preţul mediu al ofertelor de vânzare a apartamentelor cu 3 camere din Timişoara a ajuns la 72.000 euro.

Preţul mediu de strigare, pentru acelaşi tip de apartament, a scăzut cu 17.000 euro, faţă de luna mai a anului trecut. Cei interesaţi pot găsi oferte pentru apartamente cu trei camere care să se încadreze în suma garantată prin programul "Prima Casă" în cartiere bune ale Timişoarei precum Aradului sau Circumvalaţiunii.

Programul "Prima Casă" reprezintă în primul rând un semnal pozitiv pentru piaţa imobiliară, însă este greu de preconizat în acest moment dacă va genera sau nu rezultatele dorite. "Corelând toate dezbaterile din ultima perioadă în legătură cu programul Prima Casă cu analizele preţurilor cerute de vânzători pe care le efectuăm periodic, putem spune că nu se văd deocamdată influenţe, tendinţa este în continuare una de scădere naturală, pe fondul lipsei cererii, în majoritatea marilor oraşe din ţară, urmând trendul început în ultima parte a anului trecut".

"Cert este că piaţa imobiliară avea nevoie de un semnal pozitiv, pentru că, pe lângă blocajul financiar, această piaţă suferă în mod evident şi din cauza unui blocaj psihologic", susţine Adrian Erimescu, directorul general al portalului.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTestate