transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Dezvoltatorii au redus, in 2009, pretul apartamentelor noi, astfel incât in orase ~ precum Cluj-Napoca, Timisoara sau Constanta, acestea sunt scoase la vânzare sub pretul ~ apartamentelor vechi, se arata intr-un studiu al site-ului imobiliare.ro. ...

Zona din Cluj-Napoca cu probabil cele mai mari prețuri la imobiliare din toată România Zona din Cluj-Napoca cu probabil cele mai mari prețuri la imobiliare din toată România De mulți ani, Cluj-Napoca se remarcă prin cea mai importantă dinamică în ceea ce privește construcțiile imobiliare - atât la partea de ofertă (multe proiecte, construcții noi, inclusiv în împrejurimile orașului), dar mai ales la partea de prețuri. Costurile pe metru pătrat construit și pe metru pătrat util în Cluj-Napoca au tot crescut în ultimii 7 ani, conform statisticilor publice de pe piața de specialitate (inclusiv indicele imobiliare.ro, unul dintre indicatorii de încredere în acest sector). În prezent,...
Proiect imobiliar Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti

Alpha Real Estate Services a inaugurat, marți, complexul Poseidon Residence, aflat în București, pe malul lacului Plumbuita din cartierul Colentina. Proiectul rezidențial dispune de apartamente duplex pe două sau trei nivele, cu spații vitrate...

citeste mai mult
Proiect imobiliar Ofertele lunii noiembrie pentru apartamente noi in Doamna Ghica Plaza Ofertele lunii noiembrie pentru apartamente noi in Doamna Ghica Plaza

In contextul in care tot mai multi romani se orienteaza catre achizitiile imobiliare de apartamente in blocuri noi, complexul Doamna Ghica Plaza propune oferte speciale in luna noiembrie 2015. Astfel, cei care doresc sa cumpere un apartament cu 2 camere...

citeste mai mult
Proiect imobiliar Servicii personalizate de fit-out, realizate de COS Servicii personalizate de fit-out, realizate de COS

Unul dintre cele mai importante branduri in zona de proiectare si executie fit-out pentru mediul office, COS se remarca prin modul in care abordeaza acest segment de piata. Compania promite solutii personalizate pentru fiecare proiect in care este...

citeste mai mult
Apartamentele noi din marile orase, mai ieftine decat cele vechi

Apartamentele noi din marile orase, mai ieftine decat cele vechi

Dezvoltatorii au redus, in 2009, pretul apartamentelor noi, astfel incât in orase precum Cluj-Napoca, Timisoara sau Constanta, acestea sunt scoase la vânzare sub pretul apartamentelor vechi, se arata intr-un studiu al site-ului imobiliare.ro.

În Brasov, o piata in care agentiile imobiliare au reusit, in 2009, sa tranzactioneze mai mult decât in alte orase mari din tara, pretul mediu a scazut cu 21,9 la suta, de la 1.216 euro/mp, valoare inregistrata in luna ianuarie, pâna la 950 euro/mp, valoare inregistrata la sfârsitul anului 2009.

Fata de luna mai 2008, perioada de vârf pentru piata imobiliara brasoveana, scaderea este de 35,6 la suta. Dezvoltatorii brasoveni au fost mai reactivi decât proprietarii la efectele crizei, apartamentele noi inregistrând pe parcursul anului o scadere de 26,6 la suta, in timp ce pretul mediu pe metru patrat in cazul apartamentelor vechi a scazut cu 21,2 la suta.

De remarcat faptul ca in Brasov, preturile celor doua categorii imobiliare s-au intersectat in lunile mai si iunie, iar valorile lor au ramas apropiate pâna la finalul anului (948 euro/mp pentru apartamentele vechi, respectiv 977 euro/mp pentru apartamentele noi). Cea mai mare scadere a fost inregistrata de apartamentele cu o camera, -26 la suta, in timp ce apartamentele vechi cu patru camere au scazut cu 15,5 la suta.

În Cluj-Napoca, dupa o scadere considerabila de aproape 8 la suta in primul trimestru, pentru luna aprilie, indicele imobiliare.ro indicând o valoare de 986 euro/mp, evolutia pretului mediu cerut al apartamentelor a cunoscut atât perioade de scadere cât mai ales de crestere, astfel incât, la sfârsitul anului, pretul mediu la apartamente era de 1.046 euro/mp, valoare apropiata de cea inregistrata la inceputul anului (1.065 euro/mp).
Totusi, raportata la perioada de vârf a preturilor la apartamentele din Cluj-Napoca (mai 2008), valoarea actuala este cu 31,4 la suta mai scazuta. Numeroasele proiecte imobiliare din Cluj-Napoca si oferta mare de apartamente noi au determinat ca pretul mediu cerut pentru apartamentele noi sa fie, pe tot parcursul anului, sub cel al apartamentelor vechi, iar la finalul lui 2009, diferenta fiind de aproape 10 la suta (982 euro/mp fata de 1.076 euro/mp). În cazul apartamentelor din blocurile construite inainte de 1990, pretul mediu a ajuns la 1.076 euro/mp, cu 10,4 la suta sub valoarea inregistrata la inceputul anului 2009.

Apartamentele din Constanta, mult timp considerat orasul cu cele mai sigure investitii imobiliare, datorita pozitiei sale geografice, au cunoscut o evolutie descendenta pe tot parcursul anului 2009.

Astfel, indicele imobiliare.ro pentru luna decembrie 2009, indica un pret mediu de 1.054 euro pe metrul patrat de suprafata utila, cu 23,9 la suta sub cel inregistrat la inceputul anului si cu minus 33,7 la suta fata de iunie 2008, luna de vârf pentru preturile la apartamentele din Constanta.

Desi procentul cu care a scazut pretul apartamentelor noi, 19,3 la suta, este mai mic decât cel inregistrat de apartamentele vechi, 24,1 la suta, in ultimul trimestru al anului, apartamentele noi au fost mai ieftine decât cele vechi (1.012 euro/mp, fata de 1.060 euro/mp, valori valabile la sfârsitul anului).

În Iasi, piata imobiliara a fost greu incercata de criza pe tot parcursul anului, devenind astfel cel mai ieftin dintre marile orase din tara, cu un pret mediu pe metru patrat de suprafata utila de 927 euro, cu 17,7 la suta mai putin decât valoarea inregistrata la inceputul anului, respectiv minus 31,8 la suta fata de luna iunie 2008, când a fost atinsa valoarea maxima, conform Indicelui imobiliare.ro.

Daca in primele doua luni, apartamentele vechi erau mai scumpe decât cele noi, situatia s-a modificat incepând cu luna martie, iar diferenta dintre pretul mediu al apartamentelor noi si cel al apartamentelor vechi s-a accentuat in a doua parte a anului: 999 euro/mp (in cazul apartamentelor noi) fata de 893 euro/mp (pentru apartamentele vechi).

Iasiul este singurul mare oras din tara unde pretul mediu al apartamentelor vechi a coborât la finalul anului 2009 sub 900 euro (893 euro/mp). Apartamentele cu o camera sunt singurele care se mentin si ramân mai scumpe decât celelalte tipuri de apartamente, Indicele imobiliare.ro indicând in luna decembrie o valoare de 966 euro/mp pentru aceasta categorie imobiliara.

Diferenta fata de celelalte mari orase ale tarii este evidenta mai ales in cazul apartamentelor mari. Astfel, in Iasi, un apartament cu trei camere era scos la vânzare la finalul anului 2009 pentru un pret mediu pe metru patrat de 887 euro, iar unul cu patru camere pentru 831 euro.

Anul 2009 a adus ieftiniri si pe piata imobiliara din Timisoara. Pretul mediu pe metru patrat de suprafata utila a scazut cu 17,4 la suta, de la 1.157 euro/mp in ianuarie, pâna la 956 euro/mp, in decembrie 2009. Fata de luna iunie 2008, moment de vârf pentru pretul apartamentelor din Timisoara, diferenta este semnificativa, minus 28,1 la suta.

La inceputul anului 2009, pretul mediu pe metru patrat la apartamentele noi a fost mai mic decât la apartamentele vechi (1.082 euro/mp, fata de 1.170 euro/mp), valorile s-au intersectat de mai multe ori pe parcursul anului, fiind foarte apropiate in aprilie, mai si august, pentru ca in decembrie, Indicele imobiliare.ro sa indice valori aproape identice (955 euro/mp pentru apartamentele noi, respectiv 956 euro/mp in cazul apartamentelor vechi).

Totusi, per ansamblul anului 2009, ritmul de scadere al apartamentelor noi a fost considerabil mai mic decât cel al apartamentelor vechi (minus 11,7 la suta, fata de minus 19,3 la suta).

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTestate