transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Aflată încă sub influența posibilităților de creditare bancară, piața imobiliară marchează o ~ revenire prin creșterea cererii și ca reacție, a volumului dezvoltărilor și tranzacțiilor ~ în segmentul rezidențial. Pe o piață a ...

Zona din Cluj-Napoca cu probabil cele mai mari prețuri la imobiliare din toată România Zona din Cluj-Napoca cu probabil cele mai mari prețuri la imobiliare din toată România De mulți ani, Cluj-Napoca se remarcă prin cea mai importantă dinamică în ceea ce privește construcțiile imobiliare - atât la partea de ofertă (multe proiecte, construcții noi, inclusiv în împrejurimile orașului), dar mai ales la partea de prețuri. Costurile pe metru pătrat construit și pe metru pătrat util în Cluj-Napoca au tot crescut în ultimii 7 ani, conform statisticilor publice de pe piața de specialitate (inclusiv indicele imobiliare.ro, unul dintre indicatorii de încredere în acest sector). În prezent,...
Proiect imobiliar Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti Poseidon Residence - apartamente duplex pe malul lacului Plumbuita din Bucuresti

Alpha Real Estate Services a inaugurat, marți, complexul Poseidon Residence, aflat în București, pe malul lacului Plumbuita din cartierul Colentina. Proiectul rezidențial dispune de apartamente duplex pe două sau trei nivele, cu spații vitrate...

citeste mai mult
Proiect imobiliar Ofertele lunii noiembrie pentru apartamente noi in Doamna Ghica Plaza Ofertele lunii noiembrie pentru apartamente noi in Doamna Ghica Plaza

In contextul in care tot mai multi romani se orienteaza catre achizitiile imobiliare de apartamente in blocuri noi, complexul Doamna Ghica Plaza propune oferte speciale in luna noiembrie 2015. Astfel, cei care doresc sa cumpere un apartament cu 2 camere...

citeste mai mult
Proiect imobiliar Servicii personalizate de fit-out, realizate de COS Servicii personalizate de fit-out, realizate de COS

Unul dintre cele mai importante branduri in zona de proiectare si executie fit-out pentru mediul office, COS se remarca prin modul in care abordeaza acest segment de piata. Compania promite solutii personalizate pentru fiecare proiect in care este...

citeste mai mult
Anul 2014 confirma revenirea pietei rezidentiale - analiza Regatta

Anul 2014 confirma revenirea pietei rezidentiale - analiza Regatta

Aflată încă sub influența posibilităților de creditare bancară, piața imobiliară marchează o revenire prin creșterea cererii și ca reacție, a volumului dezvoltărilor și tranzacțiilor în segmentul rezidențial. Pe o piață a cumpărătorului, planurile dezvoltatorilor sunt dictate de coordonatele unei achiziții eficiente, modificând atât calculul prețurilor, cât și parametrii ofertei.

Cum se manifesta segmentul rezidențial în criză?

La debutul recesiunii economice, piața imobiliară oferea un bilanț de 8326 de unități locative recepționate, număr ce marchează 1% din efectivul rezidențial al Capitalei.
   
Noul context economic aducea o depreciere accelerată a prețurilor în 2009 și 2010, ritmul acestui trend descendent fiind din ce în ce mai temperat în 2013 și 2014, anul curent fiind considerat drept momentul ieșirii din criză.
   
Pentru trimestrele 3 din 2014 și 1 din 2015 se preconizează încă 4000 de unități
 
Cum a supraviețuit piața imobiliară în recesiune?

Un ajutor semnificativ în menținerea pieței de apartamente noi a venit în urma lansării programului de creditare „Prima Casă”, segmentul rezidențial fiind susținut prin proiecte din București și Ilfov, ansambluri pentru care dezvoltatorii adoptau ca obiectiv prețuri situate între 650 și 850 euro/mp, nivel de altfel manifestat pentru zonele limitrofe. Avansând, zonele secundare prezentau un nivel de preț de 850-1100 euro/mp fără TVA, în timp ce apartamentele situate în cartierele semicentrale erau disponibile pentru 1100-1400 euro/mp fără TVA.

Segmentul premium menținea prețuri situate în jurul valorii de 2200-2750 euro/mp + TVA pentru zone precum Primăverii și Kiseleff sau 1800-2300 euro/mp pentru poziționări în perimetrul Dorobanți-Capitale, după cum o confirmă statisticile Regatta, liderul pieței de intermedieri pe această clasă.

Oferta generală de apartamente era adaptată noilor posibilități ale potențialilor cumpărători, reglarea prețurilor impunând o reducere cu până la 40% a suprafeței construite, comparativ cu anul 2007/2008. Dintre jucătorii ce s-au bucurat de o poziție stabilă pot fi amintite proiectele Cosmopolis, Rose Garden sau Greenfield și pentru segmentul definit de amplasări periferice și prețuri reduse, Urban Confort, Militari Residence, Gama Residence sau Sunrise Residence.

Care sunt semnele revenirii din criză?

Anul 2013 a marcat o stabilizare a cererii și definirea așteptărilor cumpărătorilor pentru o achiziție cât mai eficientă, noile exigențe remodelând ofertele dezvoltatorilor și anulând multe practici adoptate în contextul unei piețe a vânzătorilor. Astfel, formula de calcul a prețului căpăta alt algoritm, renunțându-se la includerea spațiilor comune, iar suprafața prezentată pentru vânzare ajunge  să cuprindă doar suprafața construită/ utilă plus terasa, potrivit datelor din proiectele analizate de compania Regatta.

Noile cerințe s-au arătat compatibile cu atributele ofertei lansate de proiecte precum Militari Residence sau Cosmopolis în timp ce Adama, dezvoltatorul Edenia, și Evocasa Optima au fost încurajați să construiască faza a doua a ansamblurilor.

Adaptarea la noile tendințe a direcționat planurile dezvoltatorilor spre clădiri cu o înălțime de maximum șase niveluri, în care se regăseau apartamente de două sau trei camere cu suprafețe utile între 35 și 65 mp.
   
Accentul asupra prețurilor scăzute a susținut continua evoluție a zonelor de Sud ca arii emergente.

Zonele Militari și Berceni, alături de localități satelit precum Popești-Leordeni, Bragadiru sau Voluntari au dominat evidențele apartamentelor recepționate. Statisticile arată 3000 de unități livrate în București și Ilfov, cu 50% mai multe față de anul precedent. Prețurile s-au menținut stabile, piața depinzând încă de programul Prima Casă sau continuările.

Locuințele ultracentrale sau cele din zona de nord încadrabile în segmentul premium sunt singurele ce au înregistrat o creștere discretă a prețului între 1-5%.

“Potențialul investițional al acestor zone (centrale și de nord) atrage jucători cheie precum Impact Developer&Contractor sau Opus Land Development care au anunțat deja dezvoltarea unor proiecte de anvergură ca obiective pe termen scurt și mediu. Totodată tendința de creștere este confirmată și de deblocarea unor proiecte din zonă, ca de exemplu Cortina Residence, reluată în vara anului curent”. declară Eduard Uzunov, Președintele Regatta Estate Company.

Anul 2014 confirmă relansarea pieței rezidențiale printr-o creștere de la 2254 de unități locative finalizate în primele trei luni din 2013 la 3452 în primul semestru al anului 2014. Aceleași date oferite de INS arată o diferență de la 1344 la 1954 locuințe pentru al doilea trimestru din 2014, în varii zone din Capitală putând fi remarcate șantiere operante, ce generează previziuni de 4000 de unități noi livrate până la sfârșitul anului sau în primele luni ale lui 2015.

Potrivit calculelor dezvoltatorilor, oferta se adresează în special potențialilor cumpărători ce profesează în mediul corporatist, beneficiind de venituri per membru de familie de peste 1000 Euro.

Infrastructura modestă a zonelor în care au fost dezvoltate proiectele în  perioada de criză a temperat cererea pentru stocul nou, îndreptând potențialii cumpărători spre unitățile locative vechi. Pentru a echilibra balanța, locuințele din proiectele noi atrag atât prin posibilități flexibile de finanțare inclusiv prin rate la dezvoltator, cât și printr-o paletă de facilități, ca de exemplu locurile de parcare, serviciile de pază, magazine de proximitate, curți cu grădini sau terenuri de joacă.
   
Piața de apartamente noi înregistrează în prezent un trend ascendent în ceea ce privește oferta din piață, volumul de vânzări și prețuri.

Preluând aproximativ 50 de proiecte rezidențiale noi, care se reflectă într-un număr de 3000 de unități locative noi în București, Brașov și Sinaia, conceptul Regatta New Homes este axat asupra reprezentării dezvoltărilor competitive sub noile standarde calitative de eficiență, confort și ergonomie ale pieței imobiliare.

Completându-și echipa cu cei mai buni specialiști pe segmentul rezidențial nou Regatta Real Estate Company își continuă extinderea accelerată și în acest an, așteptările pentru primul trimestru din 2015 fiind de a acoperi peste 70% din piata de proiecte nou dezvoltate din București.

Fondată în 1993, Regatta Real Estate Company este recunoscută de mediul business românesc drept liderul companiilor imobilare locale. Bucurându-se de o experiență confirmată pe domeniul rezidențial, de un portofoliu remarcabil ce include atât proiecte rezidențiale noi, cât și proprietăți de sonoritate arhitecturală, Regatta acoperă toate segmentele pieței imobiliare, fiind activă în tranzacțiile cu terenuri, spații comerciale, de birouri, logistic-industriale, cât și în zona de consultanță pentru proiecte și investiții, urbanism, studii și rapoarte de piață, evaluări și studii de fezabilitate.

Cititi mai multe articole din arhiva SMARTestate