
Avantaje ale utilizarii de peleti din lemn
Pentru incalzire exista diverse tipuri de energie utilizata, diverse tipuri de combustibili. In Romania, cel putin 5-6 luni pe an este necesara incalzirea suprafetelor interioare, de obicei in perioada noiembrie - aprilie. O varianta foarte buna de material utilizat pentru incalzire este peletul. Peletii sunt combustibili compacti ce pot fi realizati din rumegusul rezultat din resturi de lemn sau din plante cu tulpina moale precum paie, porumb sau iarba (peleti agricoli).
Peletii din lemn sunt reprezinta concentratii de resturi silvice. Acesti combustibili compacti sunt realizati in urma presarii, fiind utilizata o masina de presat cu rotile. Dimensiunile materialelor rezultate sunt foarte mici, de 3 pana la 25 mm. Rumegusul rezultat in urma diverselor utilizari ale lemnului este comprimat la mare presiune si nu sunt adaugati adezivi chimici sau sintetici. Peletii din lemn au preturi mici pentru ca folosesc de fapt reziduri provenite din industria de prelucrare a lemnului.
Astfel, materiale inutile devin materie prima pentru un produs foarte util. Peletii din lemn pot inlocui cu succes combustibilii conventionali precum gazul natural, petrolul, carbunele, lemnul. Sa nu uitam ca inclusiv electricitatea este obtinuta adesea prin prelucrarea unor combustibili fosili.
Avantajele folosirii de peleti din lemn King Pellet sunt asadar simplu de intuit. In primul rand, costurile sunt prietenoase, ceea ce va resimti utilizatorul imediat. Provenind din deseuri lemnoase, se poate spune ca sunt relativ ecologici. Reprezina astfel o sursa de energie moderna, ieftina si curata, in compartie cu alte materiale. Utilizatorul se va bucura si de autonomie foarte ridicata - "autonomia unei centrale termice pe peleti poate fi o luna de zile sau chiar 2 luni de zile", spun cei de la King Pellet.
"Sunt neutrii din punct de vedere al emisiilor de carbon, deoarece la ardere emit cam aceeasi cantitate de CO2 ( dioxid de carbon ) care a fost absorbit de copac in timpul cresterii acestuia.Emisia de fum rezultata din arderea peletului este foarte redusa. In gazele de ardere praful este alcalin. Au un continut scazut de metal, iar sulfurile sunt aproape inexistente. Cenusa rezultata in urma arderii peletului poate fi folosita ulterior ca si ingrasamant natural deoarece este bogata in minerale", se mai precizeaza pe kingpellet.ro.