Automatizarea dată de sistemele Senior Software a ajutat compania Verdon să crească puternic cifra de afaceri

Verdon, unul dintre pionierii comertului agricol online in Romania, a obtinut control asupra businessului si a inregistrat o crestere notabila de cand gestioneaza integrat afacerea cu softuri moderne de tip ERP si BI de la Senior Software. Cu ajutorul acestor sisteme, distribuitorul beneficiaza de acces in timp real la informatii de interes, procese automatizate si operativitate crescuta, reusind astfel sa scaleze businessul si sa obtina performantele dorite.

Distribuitorul Verdon Solution se bucura de procese de lucru conectate si dispune de control si vizibilitate end-to-end asupra afacerii, in urma unui parteneriat cu furnizorul si dezvoltatorul de sisteme pentru managementul integrat al afacerilor din Romania, Senior Software. Compania din Sibiu, care comercializeaza online produse pentru agricultura si peisagistica, a reusit sa obtina o cifra de afaceri de 4 ori mai mare, respectiv circa 40 de milioane de lei, de cand a trecut de la vechiul program, la softuri moderne si integrate de tip ERP si BI. Cu ajutorul acestor sisteme, distribuitorul administreaza optim stocurile, proceseaza simplu si fara erori comenzile clientilor si contureaza usor strategii potrivite de business, folosind informatii actualizate si previziuni cat mai exacte.

Solutia, pe care Verdon a implementat-o in urma cu 5 ani, este formata din sistemele SeniorERP – soft ERP de management resurse si SeniorVisualBI – soft BI de raportare, analiza si vizualizare date, puse la dispozitie de catre Senior Software.

”Parteneriatul cu Senior Software a aparut ca o necesitate. In momentul in care iti propui sa scalezi un business, ai obligatoriu nevoie de un ERP, altfel nu ai nicio sansa sa cresti. Schimbari pozitive au aparut imediat dupa implementare: fluxuri bine stabilite, finalizarea unei comenzi intr-un ritm accelerat, administrarea simpla a partenerilor, clientilor, comenzilor, stocurilor, vanzarilor, dar si a zonei de contabilitate, inclusiv e-Factura. Transmiterea de date se face cu usurinta dintr-un sistem in altul, ceea ce ne ajuta sa prelucram repede comenzile, cu o eroare foarte mica, chiar deloc. Fara SeniorERP nu am fi putut procesa volumul mare de comenzi. Cel mai mult ne-a ajutat in organizarea companiei intr-un singur sistem, ne-a centralizat tot ce aveam nevoie intr-un singur loc.

Este foarte important sa te inconjori cu oameni care stiu ce fac si au viziune asupra viitorului, cum sunt cei de la Senior Software, care sunt capabili, cunosc legislatiile si partea de contabilitate si-ti inteleg viziunea, oferindu-ti exact tehnologia de care ai nevoie sa te dezvolti”, a specificat Claudiu Taranu, CTO – Verdon Solution.

Portofoliul de 7000 de articole al companiei din Sibiu este gestionat in cel mai eficient mod, iar zilnic comenzi de ordinul sutelor sunt preluate si facturate rapid si corect, din doar cateva clickuri. Sistemul ERP este perfect integrat cu softul BI, dar si cu magazinul online al distribuitorului si, totodata, cu programul de management al depozitului, dezvoltat intern de echipa Verdon Solution, compania beneficiind astfel de un flux neintrerupt de lucru si acuratete maxima. Un alt plus este interfatarea din ERP cu serviciile de curierat, in urma careia se realizeaza importul automat al borderourilor, ceea ce asigura acuratetea procesului de prelucrare comenzi.

Toate informatiile de interes din companie sunt disponibile intr-o singura baza de date, permanent actualizata, pusa la dispozitie de SeniorERP, ceea ce permite realizarea unui management integrat al afacerii si eficientizarea fluxurilor de business. Informatiile relevante din ERP sunt preluate automat in sistemul de Business Intelligence si utilizate in generarea de raportari si analize detaliate, ce pot fi personalizate in functie de preferinte si sunt usor de vizualizat si interpretat. Astfel, distribuitorul poate sa observe atat situatia reala si la zi din companie, cu privire la produse, clienti, vanzari pe zone sau categorii de produse, profitabilitate si nu numai, cat si directia pe care trebuie sa o urmeze pentru a creste performantele afacerii.

”Marele avantaj oferit de SeniorERP este faptul ca putem gestiona atat comenzile pentru care avem stoc, cat si pe cele pentru care nu avem stoc suficient si, in felul acesta, nu ratam nicio oportunitate de vanzare. Facturarea se face extrem de simplu, din cateva clickuri. Un alt mare plus al ERP-ului il reprezinta faptul ca ne ofera libertatea sa il integram cu alte softuri in care lucram. Am integrat cu succes sistemul ERP cu platforma PrestaShop, dar si cu programul WMS, dezvoltat in regie proprie.

Din ERP mai putem genera rapoarte care ne sunt de foarte mare ajutor pentru a lua decizii, iar aici BI-ul vine cu un plus, in sensul ca e mult mai usor sa vizualizezi grafic un raport. Foarte important este faptul ca, odata ce ai customizat un tip de raport, el se schimba in timp real, cronologic. Avem mii de produse in portofoliul nostru, coduri unice, structurate pe categorii si subcategorii, iar faptul ca putem genera rapoarte detaliate ne ajuta foarte mult. Consider ca ritmul nostru de dezvoltare poate fi sustinut cu brio de solutia integrata oferita de Senior Software”, a mentionat Adrian Blaga, CEO – Verdon Solution.

Infiintata in 2014, Verdon Solution se ocupa cu distributia de produse destinate agriculturii si peisagisticii, precum seminte, pesticide, ingrasamant, unelte de gradinarit, masini si scule pentru constructii si amenajari, pe care le comercializeaza in magazinul online. Compania din Sibiu detine o suprafata de depozitare de 2500 de metri patrati, care deserveste magazinul online, si dispune de o echipa formata din 27 de angajati.

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.