Parteneriat LinkedIn și Undelucram.ro pentru consolidarea competențelor angajaților din România

Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online de angajați din România și unul dintre principalii jucători din Europa Centrală și de Est, a încheiat un parteneriat cu LinkedIn, cea mai importantă rețea profesională din lume. Această colaborare le va permite companiilor să acceseze și să achiziționeze prin intermediul Undelucram.ro cursuri de dezvoltare a competențelor din biblioteca extinsă a LinkedIn Learning.

La conferința Top Angajatori Undelucram.ro care va avea loc joi, 15 februarie, keynote speakers vor fi Weronika Osko, Sales Manager Talent & Learning, Central Eastern Europe at LinkedIn și Michael Kilty, Senior Learning & Development Consultant, Central Eastern Europe at LinkedIn. Acestora li se vor alătura ca speakeri alte zeci de specialiști și manageri în resurse umane.

Această alianță strategică se înscrie în misiunea Undelucram.ro de a răspunde nevoilor în continuă evoluție atât a angajatorilor, cât și a angajaților. Companiile le pot asigura acum angajaților cele mai noi competențe și cunoștințe, în timp ce angajații pot accesa cursuri de talie mondială pentru a-și dezvolta cariera.

LinkedIn Learning este o platformă de dezvoltare a abilităților care le permite angajaților să își dezvolte abilitățile potrivite pentru a avansa în carieră și ajută organizațiile să își crească și să rețină oamenii talentați. Platforma conține peste 20.000 de cursuri predate de experți în business, domenii tehnice și creative.

Viitorul muncii necesită perfecționare și recalificare

În contextul dinamic al mediului de afaceri actual, perfecționarea și recalificarea au devenit priorități pentru organizațiile din întreaga lume. Potrivit raportului LinkedIn Workplace 2023, competențele necesare pentru un anumit loc de muncă se schimbă mai rapid ca niciodată. Datele LinkedIn arată că, din 2015, seturile de competențe pentru locurile de muncă s-au schimbat cu aproximativ 25%. Până în 2027, se preconizează ca acest număr să se dubleze. Iar 89% dintre profesioniștii din do-meniul educației și formării profesionale sunt de acord că dezvoltarea proactivă a competențelor va ajuta organizațiile lor să gestioneze evoluția viitoare a muncii.

În plus, LinkedIn Learning este alegerea de top pentru 80 dintre companiile din topul Fortune 100. Decizia acestora se bazează pe angajamentul LinkedIn Learning de a oferi o experiență de învățare personalizată, asigurându-se că angajații dobândesc încă de la început competențele dorite și care sunt aplicabile imediat.

Cele mai populare cursuri în platforma LinkedIn Learning

Unele dintre cele mai populare zece cursuri de pe LinkedIn Learning sunt: Stabilirea obiectivelor: Obiective și rezultate cheie (OKRs), Excel Essential Training (Office 365/Microsoft 365), Comunicare interpersonală, Dezvoltarea unei mentalități de creștere, Utilizarea întrebărilor pentru a stimula gâ-ndirea critică și curiozitatea, Aspecte esențiale ale colaborării în echipă, Prejudecăți inconștiente, Comunicare cu încredere, A vorbi cu încredere și în mod eficient sau Învățarea Open Web Applica-tion Security Project (OWASP).

„Încă de la început, misiunea noastră a fost să promovăm transparența pe piața muncii. Pe măsură ce am avut acces la tot mai multe informații, atât de la angajați, cât și de la angajatori, ne-am extins viziunea câștigând în timp expertiză în domeniul resurselor umane pentru a oferi servicii și produse care să ajute atât companiile, cât și angajații. Înțelegem cât de importante pot fi acele competențe care depășesc limitările unui simplu CV, iar acest parteneriat cu LinkedIn se aliniază perfect cu obiectivul nostru de a deveni și mai relevanți pentru clienții noștri B2B și B2C. Inițiativa noastră abordează, de asemenea, o provocare semnificativă în rândul forței de muncă din România, unde doar 8% dintre angajați menționează perspectivele de dezvoltare profesională ca fiind un motiv pentru a rămâne la locul de muncă actual. Acest factor se situează pe locul șapte în topul principalelor motive pentru care românii aleg un anumit loc de muncă, după pachetul salarial, stabilitatea locului de muncă și dinamica echipei. Avem o foarte mare încredere în potențialul imens de dezvoltare al programului nostru în ceea ce privește perspectivele de învățare și avansare în carieră și sunt convins că acest parteneriat va aduce beneficii substanțiale atât pentru angajați, cât și pentru companii, ceea ce va duce, în cele din urmă, la o forță de muncă mai bine pregătită și mai implicată”, a declarat Costin Tudor, CEO Undelucram.ro.

În plus, companiile care susțin activ dezvoltarea profesională a angajaților lor sunt cele care înregis-trează o creștere semnificativă a mobilității interne. Astfel, conform unor date LinkedIn colectate între iulie 2022 și iulie 2023, companiile ai căror angajați și-au dezvoltat în mod deosebit competențele în cele 12 luni precedente studiului, se pot mândri cu o rată de mobilitate internă cu 15% mai mare comparativ cu cele în care angajații nu au reușit să exceleze.

„Companiile trebuie să dobândească competențe noi într-un ritm fără precedent, ceea ce înseamnă că este nevoie să își ajute angajații să evolueze prin perfecționare și mobilitate internă. În timp ce în trecut companiile se bazau în mare măsură pe achiziția de talente ca principal mijloc de obținere de noi competențe, această strategie nu mai este suficientă în economia și piața forței de muncă de astăzi. Companiile trebuie să aibă acum o abordare holistică care să favorizeze creșterea internă a talentelor și îmbunătățirea competențelor pentru a rămâne competitive și a prospera. Credem că acest parteneriat cu Undelucram.ro, care este un jucător esențial pe piața de resurse umane din România, va duce la o creștere semnificativă a nivelului de competențe al angajaților”, a declarat Elena Semenova, Head of Central Eastern Europe, LinkedIn Talent Solutions.

Platforma Undelucram.ro a fost lansată în 2011 de antreprenorul Costin Tudor și este cea mai mare comunitate online de angajați din România. Din 2019, platforma s-a extins la nivel internațional, creând rețeaua regională de platforme de employer branding și recrutare online WhereWeWork.com, una dintre cele mai mari din CEE și MENA, cu peste 1,5 milioane de angajați la nivel regional. Rețeaua WhereWeWork.com își propune să transparentizeze piața muncii în cele 14 țări în care operează, oferind informații și instrumente atât pentru angajați, cât și pentru companii. Platforma se bazează pe algoritmi de învățare automată și pe datele agregate ale utilizatorilor, potrivind interesele candidaților de pe piața muncii cu cele ale angajatorilor.

LinkedIn conectează profesioniștii din întreaga lume pentru a-i ajuta să devină mai productivi și performanți transformând totodată și modul în care companiile angajează, se informează, promovează și vând.