H.Essers construiește primul său depozit neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, în Bolintin Deal

H.Essers, furnizor european de top de servicii logistice, anunță construcția unui depozit de produse de protecție a plantelor și semințelor pentru Agricover, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața românească de agrobusiness. Noul proiect, cu o suprafață de 10.000 m², situat pe amplasamentul la standarde Seveso al H.Essers din Bolintin Deal, îmbunătățește capacitățile logistice ale Agricover și marchează o nouă etapă în parteneriatul dintre cele două companii.

Colaborarea dintre Agricover și H.Essers a demarat în 2023, pentru furnizarea de servicii de logistică precum depozitare și manipulare. Construcția noului depozit marchează o nouă etapă în acest parteneriat.

„Extinderea sitului nostru de lângă București înseamnă mai mult decât adăugarea de noi spații de depozitare și constă în îmbunătățirea continuă a serviciilor noastre pentru a susține nevoile specifice ale Agricover, în special în ceea ce privește standardele de conformitate, siguranță și servicii pentru clienți. Noul depozit va sprijini Agricover în eficientizarea lanțului său de aprovizionare”, a declarat Jeroen Fabry, Business Unit Manager la H.Essers.

Cel mai mare sit logistic la standarde Seveso din România

Depozitul urmează să fie funcțional până în august 2024, iar Agricover Distribution va începe să își centralizeze operațiunile logistice pe amplasamentul H.Essers din Bolintin Deal, la standarde Seveso, cel mai mare de acest gen din România. Noul depozit reprezintă a patra fază a extinderii sitului H.Essers.

„Între 2013 și 2023, această locație a crescut de la un teren gol la 53.000 m² de depozite în prezent, dintre care 20.000 m² sunt dedicați depozitării de substanțe chimice periculoase. Cu acest proiect de construcție, adăugăm încă 10.000 m² la capacitatea deja existentă”, a explicat Jeroen Fabry.

„Agricover gestionează volume mari de diverse produse pentru agricultură, precum produse de protecție a culturilor și semințelor certificate, prin urmare un amplasament la standarde Seveso a fost o condiție prealabilă. Aveau nevoie de un partener capabil să construiască un depozit care nu numai că îndeplinește cele mai înalte standarde de conformitate, dar care este conceput de profesioniști în logistica chimică”, a adăugat Jeroen Fabry.

Primul depozit neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon din România

H.Essers se concentrează pe logistica durabilă și își sprijină clienții în reducerea amprentei de carbon în lanțul de aprovizionare. Și acest proiect este un exemplu în această direcție.

„Noul depozit are panouri solare pentru a furniza energie regenerabilă, precum si pompe de caldură, care vor funcționa în locul sistemului convențional de încălzire pe gaz de cele mai multe ori. Doar dacă temperatura scade sub -15 °C, gazul va prelua, deoarece pompele de căldură nu funcționează la astfel de temperaturi”, a continuat Jeroen Fabry.

„Discuțiile pentru construcția noului depozit au demarat la jumătatea anului 2022, operațiunile logistice începând efectiv în aprilie 2023. Strategiile noastre fiind perfect aliniate, proiectul a înaintat în timp record. Urmăm un calendar strâns, dar faza de construcție decurge conform planului. Acordul pe termen lung cu Agricover este stabilit pentru șapte ani și suntem încrezători în succesul acestui parteneriat, care are un potențial extraordinar să crească în viitor”, a concluzionat Jeroen Fabry.

H.Essers a fost fondată în 1928 de Henri Essers și de atunci a devenit una dintre companiile lider din Europa în logistică pentru sectoare precum chimie și sănătate. În ultimii ani, compania a cunoscut o expansiune semnificativă, datorită creșterii autonome și achizițiilor strategice. În 2022, H.Essers a realizat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro. Compania are în prezent peste 1.300.000 de metri pătrați de spații de depozitare, o flotă de 1.420 de camioane, 4.060 de remorci, 660 de Safebox-uri și 2.160 de Isotanks. Peste 50% din această flotă este multimodală. H.Essers are peste 7.500 de angajați în 89 de locații din 18 țări.

Agricover Holding este un grup de companii de top în agrobusiness-ul european. Cu peste 23 de ani de experiență în industrie și o abordare antreprenorială, Agricover aduce soluții inovatoare care transformă afacerile și viața fermierilor pe termen lung. Agricover Holding include liniile de activitate Agricover Distribution, specializată în distribuția de inputuri agricole; Agricover Credit, instituție financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor; și Agricover Technology, prin care fermierii au acces la cele mai recente inovații în agricultura digitală globală.