Straco Real Estate și Baltisse au cumpărat un pachet majoritar de acțiuni la Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România

Straco Real Estate și Baltisse anunță achiziția cu succes a unui pachet majoritar de acțiuni la Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România. Acest demers strategic consolidează angajamentul Baltisse și Straco de a-și extinde prezența în Europa de Est, beneficiind de reputația și expertiza Speedwell în cadrul regiunii.

Jan Demeyere și Didier Balcaen, fondatorii companiei, vor coordona activitatea Speedwell alături de Baltisse și Straco Real Estate. Viziunea comună urmărește dezvoltarea portofoliului de proiecte pe piața din România, concomitent cu extinderea activității companiei în Polonia. Cu o echipă de profesioniști, formată din peste 50 de specialiști în domeniu, portofoliul Speedwell cuprinde 150.000 m² de birouri, 23.000 m² de spații industriale și peste 6.000 de unități rezidențiale, precum și o gamă largă de servicii oferite în cadrul proiectelor mixte.

„Acest parteneriat marchează un nou capitol important pentru Speedwell. Straco Real Estate și Baltisse oferă resurse și perspective strategice valoroase care vor accelera evoluția companiei noastre. Vom continua să dezvoltăm proiecte remarcabile care să respecte angajamentul nostru ferm pentru excelență.”, a declarat Jan Demeyere, Cofondator Speedwell

Didier Balcaen, Cofondator Speedwell afirmă: „Colaborarea cu Baltisse și Straco Real Estate reprezintă o oportunitate extraordinară pentru SpeedwellL, care ne permite, pe de o parte, să ne extindem prezența în România și, pe de altă parte, să ne extindem și pe piața din Polonia. Suntem pregătiți să valorificăm oportunitățile din regiune, să livrăm, în continuare, proiecte remarcabile și să creștem într-un mod sustenabil care să aducă plus-valoare companiei.”

Straco Real Estate și Baltisse au o viziune comună în ceea ce privește stabilirea de parteneriate pe termen lung și dezvoltarea proiectelor la standarde înalte de calitate care contribuie la creșterea comunităților și cea economică a zonei.

„Suntem încântați să ne asociem cu Speedwell, o companie cunoscută pentru inovația și angajamentul său față de excelență. Această tranzacție se aliniază cu obiectivele noastre strategice de extindere a prezenței pe piața din Europa de Est și subliniază încrederea noastră în potențialul de creștere pe termen lung al regiunii.”, a declarat Alex De Witte, CEO la Baltisse Real Estate.

„Datorită profesionalismului demonstrat pe parcursul anilor și a experienței vaste în domeniu, Speedwell este partenerul ideal pentru lansarea noastră pe piața din Polonia. Așteptăm cu nerăbdare să descoperim noi oportunități și să livrăm proiecte excepționale care vor crește valoarea companiei.”, a adăugat Carl-Philip de Villegas, Managing Partner la Straco Real Estate.

Parteneriatul dintre Baltisse, Straco Real Estate și Speedwell reprezintă o colaborare dinamică pregătită să redefinească peisajul imobiliar din Europa de Est, dar și o oportunitate extraordinară pentru Speedwell de a-și extinde prezența pe piața din România și de a intra pe piața din Polonia.

Baltisse este o companie privată belgiană care activează în domeniul investițiilor private, al gestionării activelor și al imobiliarelor. Filiala Baltisse Real Estate, este o firmă de investiții imobiliare de top, care se concentrează pe crearea de valoare prin achiziții strategice și proiecte de dezvoltare. Cu un portofoliu diversificat care cuprinde proprietăți rezidențiale, comerciale și mixte, Baltisse Real Estate se angajează să ofere soluții inovatoare care vin în sprijinul comunităților și susțin dezvoltarea lor sustenabilă.

Straco Real Estate este un dezvoltator imobiliar de renume și companie de investiții specializată în proprietăți comerciale, rezidențiale și mixte în Europa. Cu un portofoliu solid și un angajament ferm față de excelență, Straco Real Estate este specializat în livrarea proiectelor de înaltă calitate, cu beneficii pe termen lung clienților și acționarilor.

Speedwell este un dezvoltator imobiliar cu o prezență solidă pe piața din România, cunoscut pentru abordarea sa inovatoare și angajamentul pentru calitate. Cu un portofoliu vast ce include proiecte rezidențiale, comerciale și mixte, Speedwell creează comunități dinamice, contribuie la crearea unor standarde ridicate de calitate a vieții și la o dezvoltarea sustenabilă a mediului urban.