Allview a livrat în T4 2023 peste 3,4 MW de Proiecte Fotovoltaice pentru IMM-uri, finanțate din Fonduri Europene

Visual Fan S.A., o prezență notabilă în industria tehnologiei și unul dintre cei mai importanți furnizori locali de soluții durabile și inovatoare pentru producția eficientă de energie verde, a inaugurat recent noi centrale fotovoltaice, cu o capacitate însumată de peste 3,4 MW. Acestea au fost finanțate din fonduri europene pentru IMM-uri și finalizate în ultimul trimestru al anului 2023. Allview Industry-IMM a fost motorul acestei realizări, furnizând expertiză de top în consultanță, proiectare, achiziție și execuție.

Centralele fotovoltaice, instalate atât pe acoperișuri cât și direct pe sol, reprezintă o investiție semnificativă pentru viitor, aducând promisiunea de economii de peste 11 milioane de euro în următorii 20 de ani, în cazul utilizării integrale a energiei produse pentru autoconsum. În plus, au potențialul de a reduce amprenta de carbon cu aproximativ 30.000 de tone de CO2, în aceeași perioadă.

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan, a subliniat: „Proiectele din ultimul an ne-au ajutat să depășim obiectivele stabilite, iar 2024 se anunță a fi un an cu un potențial mare pentru divizia noastră de fotovoltaice.”

Printre cele mai importante proiecte puse recent în funcțiune se numără:

Proiectul Ena Wood din Prahova: Centrala fotovoltaică de 399 kW include invertoare Huawei și 700 de panouri de 570 W, montate câte două în mod portret pe o structură de susținere fabricată din oțel zincat.

Proiectul Izvorul Muntelui din Bicaz: Sistemul fotovoltaic de 396 kW, montat pe acoperișul clădirii, este alcătuit din 690 de panouri fotovoltaice Tyre-1 de 575 W și invertoare Huawei.

Proiectul Binalia din Arad: Sistemul fotovoltaic de 302 kW, montat pe acoperișul înclinat și pe cel plan ale clădirilor companiei, include 543 de panouri fotovoltaice de 555 W și 3 invertoare, asigurând un mix optim de performanță și durabilitate.

Proiectul din Biharia, Bihor: Panourile fotovoltaice Allview ale centralei fotovoltaice de 275,6 kW au fost montate pe acoperișul de tablă al clădirii folosind sisteme speciale de prindere, care asigură stabilitate și rezistență în orice condiții meteo.

Proiectul Panifcom din Botoșani: Sistemul fotovoltaic de 130 kW, montat la sol pe o structură din beton armat care nu a necesitat perforarea solului, beneficiază de 237 de panouri Allview de 550 kW, aducând un aport semnificativ la producția de energie verde.

Cu o experiență de peste 21 de ani în domeniul tehnologiei, Visual Fan S.A. se remarcă prin furnizarea de soluții fotovoltaice integrate, adaptate nevoilor diverse ale clienților, fie că este vorba de proiecte rezidențiale, industriale sau parcuri fotovoltaice. Aceasta oferă opțiuni variate de montaj, de la acoperișuri până la instalații pe sol, beneficiind de cele mai noi tehnologii din industrie pentru sistemele de fixare. Aceste soluții includ sisteme avansate de urmărire a soarelui sau variante care nu implică perforarea suprafețelor. Compania continuă să se dezvolte în domeniul soluțiilor fotovoltaice industriale, încurajând proprietarii de afaceri să adopte tehnologii regenerabile pentru a-și îmbunătăți eficiența și sustenabilitatea operațiunilor. Investițiile în cercetarea și dezvoltarea produselor reprezintă o prioritate pentru a garanta durabilitate și stabilitate în producția de energie electrică.

Visual Fan S.A., deținătoarea brandului Allview (simbol bursier ALW), este o companie românească cu o vastă experiență în producția de dispozitive mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. Fondată în 2002 în Brașov, Visual Fan a devenit cunoscută drept un vizionar și pionier în domeniul tehnologic, lansând produse inovatoare care aduc tehnologia la îndemâna utilizatorilor. Compania este recunoscută pentru lansarea celui mai complex sistem Smart Home din România în 2016, pentru crearea primului asistent vocal în limba română – AVI, în 2017, și pentru încheierea unui parteneriat direct cu Google Android TV™ în 2019.

Allview a fost, de asemenea, primul brand românesc care a adoptat tehnologia QLED în 2020. În continuarea demersurilor sale de inovare, în 2022, compania a lansat conceptul Green by Allview, ce integrează noi domenii de activitate cu un obiectiv clar: construirea unui viitor sustenabil pentru creșterea calitații vieții în ansamblu și a grijii pentru generațiile viitoare. În 2023, aplicația Allview AVI ChatGPT a primit un update important prin adăugarea unui model de limbaj natural antrenat de inteligența artificială (AI). Allview continuă să investească în cercetare și dezvoltare și își propune să creeze un robot inteligent – asistent personal în viitor.