Vulcan Residence, proiect rezidențial NEPI Rockcastle, a fost finalizat. Vânzările, asistate exclusiv de Crosspoint Real Estate

NEPI Residential, divizia rezidențială a celui mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, NEPI Rockcastle, anunță finalizarea cu succes a Vulcan Residence, primul său proiect rezidențial, care marchează un moment important în diversificarea portofoliului grupului. Proiectul, situat în zona 13 Septembrie din București, a fost deja vândut în proporție de 80%, reflectând încrederea și interesul crescut al cumpărătorilor.

Vulcan Residence se distinge prin oferta sa variată de 254 de apartamente, incluzând studiouri și unități de locuit cu 2, 3 sau 4 camere, duplexuri și penthouse-uri, impartite în două corpuri alipite. Amplasat strategic între străzile Mihail Sebastian și Șoseaua Progresului din capitală, complexul oferă numeroase facilități, printre care locuri de parcare subterane și supraterane echipate cu stații de încărcare pentru vehicule electrice, spații verzi, loc de joacă și spații comerciale la parter.

Poziția avantajoasă a Vulcan Residence asigură accesul rapid la facilitățile zonei, inclusiv la centrul comercial al grupului, Vulcan Value Center, Piața Unirii, Palatul Parlamentului, instituții educaționale și parcuri, precum și la o rețea excelentă de transport public. Aceste caracteristici subliniază angajamentul NEPI Rockcastle de a oferi locuințe care îmbunătățesc calitatea vieții locatarilor.

„Suntem încântați să vedem că Vulcan Residence, un proiect care încorporează cele mai înalte standarde de sustenabilitate și confort, a fost atât de bine primit în piață. Acest succes subliniază viziunea noastră de a crea spații de locuit care să răspundă nevoilor moderne ale locuitorilor, oferind în același timp soluții prietenoase cu mediul. Începute în noiembrie 2022, lucrările la Vulcan Residence au culminat cu realizarea unei clădiri eficiente energetic, care îndeplinește standardele nZEB (Nearly Zero Energy Building), integrând 30% surse regenerabile. Acest angajament ferm spre sustenabilitate reflectă viziunea noastră pentru un viitor verde și responsabil. Vulcan Residence se distinge prin calitatea superioară a locuirii, oferind o varietate de apartamente care răspund nevoilor diverse ale locatarilor, într-o locație strategică, cu acces rapid la servicii și facilități. Finalizarea acestui proiect, demonstrează dedicarea echipei noastre și confirmă cererea puternică pentru locuințe sustenabile și de înaltă calitate. Vulcan Residence nu este doar un ansamblu rezidențial, ci reprezintă viziunea noastră de a oferi un stil de viață superior, în armonie cu mediul înconjurător”, a declarat Iulian Rusu, Head of Residential la NEPI Rockcastle.

Compania imobiliară Crosspoint Real Estate, partener în România al Savills International, a asistat în exclusivitate NEPI Rockcastle în procesul de vânzare a ansamblului Vulcan Residence.

„Proiectul Vulcan Residence a atins maturitatea. În acest moment, vorbim despre un produs finit, un ansamblu rezidențial care a adus plus valoare zonei. Am traversat pandemia, un război în proximitatea țării, o situație economică dificilă marcată de inflație, schimbări de cote TVA și dobânzi bancare crescute. Vulcan Residence s-a dovedit a fi un proiect atât de bine echilibrat și poziționat încât toate aceste provocări nu au încetinit ritmul vânzărilor, ajungând acum la o disponibilitate sub 20%. Standardele nZEB, alături de spațiile de joacă, terasele generoase și finisajele de calitate reflectă angajamentul dezvoltatorului pentru inovație și sustenabilitate și oferă rezidenților un grad ridicat de confort.”, precizează Oana Popescu, Head of Residential, Crosspoint Real Estate.

Proiectul a fost livrat conform graficului de constructie, permițând cumpărătorilor să se bucure de noile lor locuințe fără timpi suplimentari de așteptare. Investiția totală pentru realizarea Vulcan Residence se ridică la aproximativ 25 milioane euro și reprezintă un pas important în strategia NEPI Rockcastle de a dezvolta proiecte rezidențiale care să seteze noi standarde în domeniu, oferind un stil de viață confortabil și cu acces la o gamă largă de facilități și servicii.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est (ECE). Portofoliul companiei, în valoare de 6,8 miliarde de euro, cuprinde 2,2 milioane de metri pătrați în nouă țări din Europa Centrală și de Est. Este lider de piață în România și Polonia (cele mai mari două piețe ale NEPI Rockcastle), Bulgaria, Ungaria și Slovacia și deține centre comerciale în Croația, Republica Cehă, Lituania și Serbia. Creșterea NEPI Rockcastle este impulsionată printr-un program de dezvoltare în valoare de 650 de milioane de euro, însoțit de achiziții cu obiectiv de creștere, compania finalizând achiziția a două active importante – Forum Gdansk Shopping Centre (Gdansk) și Copernicus Shopping Centre (Torun), ambele în Polonia – în 2022. NEPI Rockcastle beneficiază de două avantaje strategice cheie – portofoliul său unic de spații de retail din Europa Centrală și de Est, creat în ultimii 15 ani, și echipa de peste 600 de specialiști cu un know-how unic, la nivel local, în domeniul proprietăților de retail.

De asemenea, compania a devenit membră a European Council of Shopping Places (ECSP) și a U.S. Green Building Council (USGBC), pentru a-și consolida poziția de lider de piață în industria de retail comercial.

Fondată în 2005, Crosspoint Real Estate oferă atât servicii de tranzacționare și consultanță pentru domeniul imobiliar, cât și solutii financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietăți: birouri, retail, industrial, terenuri, hoteluri și rezidențial. Crosspoint Real Estate este asociatul internațional Savills în România, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel mondial, fondată în 1855 – cu venituri de 2,24 mld GBP generate în 2023.